4.

At være sammen med heste er som at se i et spejl. 

 Vi konfronteres med den vi faktisk er, ikke mere eller mindre. Hesten er en ærlig partner, som er værd at lytte til. 

L.I.M.A. (Lethed-Intuition-Motivation og Autencitet) er nøglebegreber i den form for rideundervisning  jeg tilbyder og er velegnet for alle uanset udgangsholdning. 

I løbet af træningen arbejdes fra jorden, frit i samspil med hesten og med kropsprog, både som rytter og i al almindelighed- samt kropsholdning som vigtig værktøj, da der arbejdes gerne frit med hestene i samarbejdsdelen.

 

Grundlæggende er mødet med naturen via hesten som kan i den grad føre til os selv her og nu. Vi tager udgangspunkt i vores tilstand og vores velbefindende. Hesten hjælper os ved at være tilstede i Nuet.

Nogle gange er mindre - meget mere og hvordan gør vi at vi kan være vores egen bedste ven?

Det er ligesom alt et spørgsmål om balance. Denne form for kontakt og relation med et levende væsen skaber god grobund for alt det sunde der gerne må fremmes. Desuden kan ridning med alle de tilhørende stabiliserende og centrerende øvelser bruges til at være i nuet. De erhvervede redskaber kan desuden bruges i en anden kontekst- såsom i hverdagen og i dagligdagen ellers.

Dér hvor jeg lægger størst vægt er samspil, kropssprog, oprigtig samarbejde og en del sjove lege med hesten, både i ridehuset og i naturen.

Der arbejdes med følgende komponenter: 

  • Lege 

  • kinesiologiske øvelser til hest

  • koncentration og stilhed

  • motivation og bevægelse

  • agtsomhed og tillid

  • holdning og respekt.